Představujeme náš tým. Seznamte se s Bárou

01. 07. 2021

Věděli jste, že v létě oslavíme již 10. narozeniny TCC online? Jak společnost vznikla a jaké byly ty nejlepší momenty v historii? Nejen o tom si budeme povídat se zakladatelkou Barborou Daňkovou. V rozhovoru Bára také prozradí, čemu se ráda věnuje ve volném čase a dozvíte se, mimo jiné, co o ní říkají kolegové.

Tak neváhejte a nahlédněte s námi do historie! 

Barbora Daňková

Co tě přivedlo k nápadu firmu založit? Co bylo impulzem?

K nápadu založit TCC online mě přivedly dva impulzy. Prvním byla skutečnost, že od TCC v roce 2007 odešel jeden z dlouholetých klientů. Dělali jsme pro něho diagnostiku na míru, kterou jsme rozvíjeli podle jeho potřeb, ale rozhodl se, že chce online řešení, které jsme tehdy bohužel nenabízeli. Mrzelo mě, že jsme jenom kvůli absenci online produktů přišli o skvělého klienta a  začala jsem přemýšlet, jak problém vyřešit. Vývoj platformy by stál spoustu peněz, proto jsem oslovila IT kamarády, kteří byli ochotni do toho jít se mnou za podíl ve firmě. Také nás zaštítilo TCC, takže jsme se rozhodli to zkusit. No a druhým impulzem byla mateřská dovolená. Péče o děti je nekonečná a opakující se práce, takže jsem najednou měla potřebu kromě utírání kašičky při krmení nakrmit také svůj mozek (smích)

V čem jsou podle tebe produkty TCC online jedinečné?

Zaprvé jsou naše produkty překvapivě jednoduché, ale zároveň velmi přesné. A právě v té jednoduchosti je podle mě krása. Dotazníky se dají vyplnit během pár minut, nemají stovky otázek, ale přitom jsou naše metriky přesné a kvalitní. Věřím, že dobrých diagnostik je na trhu spousta, ale většina z nich je náročná na čas, na rozdíl od nás. A druhá věc je, že máme široké spektrum nabídky, takže testy a dotazníky se dají namíchat podle potřeb klienta a jednotlivých pozic. 

Z čeho jsi měla/máš za dobu existence firmy největší radost? Co byly podle tebe nejlepší či klíčové momenty?

Asi největší radost mám z toho, jak jsme jako firma zvládli minulý rok. Na začátku pandemie jsem se bála, že po všem tom úsilí a budování to naše firma nepřežije; měli jsme obrovský pokles obratů a poptávek. Pak se ale situace začala obracet. Čím dál více firem se rozhodlo sáhnout po online řešení, a nakonec jsme měli paradoxně nejúspěšnější rok v historii firmy. 

Jinak jsou pro mě nejlepší chvilky ty, když od zákazníka dostaneme zpětnou vazbu a vidíme, že naše nástroje fungují. Ať už se jedná o spontánní pozitivní ohlas nebo výsledky na základě ročního vyhodnocení, pokaždé mě potěší, že naše nástroje fungují a přináší konkrétní a viditelný užitek. Psychologie je často taková křišťálová koule, takže je o to větší radost vidět hmatatelný výsledek. 

Co ráda děláš ve volném čase?

Já moc volného času nemám (smích). Poslední dobou se ale snažím volný čas plánovat. Ráno většinou sportuji a sport obecně mám moc ráda. Po čtyřicítce jsem začala běhat, lézt na stěně a chodit na judo. Když vidím, že moje děti nějaký sport dělají, tak ho také zkusím a nakonec mě to baví. Přesně tak mě napadlo i to judo. Když jsme stavěli na zahradě závlahu a musela jsem krumpáčem kopat cestičky v zemi, zjistila jsem, že je to vlastně úžasný relax a způsob vybití. Když bylo hotovo, hledala jsem, kde jinde můžu s něčím třískat (smích). Takže když jsem viděla trénink juda u svého dítěte, zkusila jsem to taky, a je to skvělý.  No a když mám vzácnou chvilku volna navíc, moc ráda čtu.

Řekni nám něco, co o tobě málokdo ví

Během puberty jsem byla romantická duše a malovala jsem obrazy. A jeden se dokonce prodal! Od té doby už moc nemaluji, ale třeba se k tomu vrátím v důchodu. A jinak miluju skládání puzzle. Sousedi mi ho vždy dávají k Vánocům. Nejradši mám ty opravdu těžké a početné kusy. Moje oblíbené bylo například puzzle s notami, kde byly v podstatě jen černé a bílé kousky, ale po složení z něj vzešla opravdová skladba.    

Co o Báře říkají kolegové?

Nejvíc obdivuji, že i když má klient zdánlivě bezvýchodný problém, Bára dokáže téměř vždy vymyslet takové řešení, že mi z něj „spadne brada“.

Bára je neuvěřitelný člověk, který podle mne nikdy nespí, protože by jinak nemohla zvládnout a stihnout všechno to, co dělá. Je skvělá máma, manželka, kuchařka, pečovatelka, sportovkyně, konzultantka, lektorka, analytička, odborník prostě na všechno. Je neuvěřitelné chytrá a neuvěřitelně milá (vražedná kombinace :). 

Bára je velmi pozitivní a vždy se snaží najít řešení. Má obrovský nadhled a zkušenosti. Obdivuji, jak dokáže zvládnout i ty nejobtížnější životní situace, se kterými by si třeba někdo jiný vůbec neporadil. 

Bára je pro mě silným leaderem v tom, co dělá. Čím mě osobně inspiruje během našeho profesního i osobního setkávání? Svou inteligencí, schopností se včas rozhodnout a najít praktické funkční řešení snad každé situace. Je tahounem, který vkládá do věcí elán. Velkým zážitkem pro mě bylo vidět, jak Bára zakládala firmu a vyvíjela produkty během rodičovské dovolené se dvěma dětmi. A nejen to. Bára dokáže vyslechnout a podržet, cením si toho, že jsme se potkaly.

Barka je, bez nadsázky, jeden z nejbrilantnějších lidí, které jsem v životě potkala. Dokáže být kreativní a analytická současně. Její řešení jsou komplexní a přitom ohromně praktická. Dokázala opakovaně vytvořit skvělé projekty a produkty doslova od nuly, včetně úspěšné firmy. A navíc je s ní ukrutná sranda. Vlastně se Barka odráží v tom, jaká je i celá společnost TCC online, kterou před 10 lety zakládala, což je dobře :).

Potřebujete poradit?

Pavla Kaňková

+420 771 297 711

Blog

Marta Fabiánová pro Profi HR: Jak nás (ne)motivují leadeři

11. 04. 2024

V dubnovém Profi HR vyšel článek Marty Fabiánové, výkonné ředitelky TCC online o leaderech a motivaci. Článek nyní...

Přes 10 tisíc diváků filmového festivalu Jeden svět hlasovalo s pomocí našeho nástroje pro okamžitou zpětnou vazbu

10. 04. 2024

Také v letošním roce jsme s pomocí Perfeedu podpořili divácké hlasování na filmovém festivalu Jeden svět. Diváci...

Došli jste až sem? Tak už máte jen 2 možnosti: VYZKOUŠET KONTAKTOVAT NÁS

© 2024 Všechna práva vyhrazena. TCC online s.r.o.